La Indefensió Apresa


La Indefensió Apresa és un tema que considerem especialment interessant, ja que ens hem trobat diversos nens amb aquest problema i sovint no és detectat per les escoles ni pels pares. També es donen casos en adults.

Aquest concepte fa referència a aprendre que no pots fer alguna cosa, quelcom que no ha sortit bé repetides vegades, o que algú t'ha dir que no n'ets capaç... has après que no ho podies fer, per tant has deixat d'intentar-ho, i d'aquesta manera no t'has permés la possibiltat de poder aprendre a fer-ho i tenir èxit.

L'actitud d'aquestes persones és de passotisme davant el tema en qüestió, i moltes vegades agressivitat aparentment sense motiu en altres àmbits, simptomatologia que pot costar de relacionar directament amb la problemàtica.

La indefensió apresa es pot provocar, a vegades sense adonar-nos, però igualment i com gairebé tot, és també treballable i superable. És molt important, però, la detecció!

Enllacem un video molt interessant de com una professora indueix indefensió a la meitat de la seva classe com a experiment. 

Espero que us faci pensar.    

 https://www.youtube.com/watch?v=OtB6RTJVqPM